Konsert & lyrikk

Det var flott å få lov å samarbeide med Elin Furubotn på tre konsertar, Kafè Krydder i Sogndal, Hjarterommet i Førde og Blomsterhagen i Florø. Takk til hyggeleg vertskap og strålande publikum. Og ikkje minst takk til Elin for hyggeleg samarbeid – stor ære å få å samarbeide med ein så dyktig artist.

Elin presenterte både nytt stoff og ikkje minst ifrå sitt sjette kritikerroste album ”Å nærme seg det nære”. Albumet har fått svært god mottagelse blant publikum og anmeldere over hele landet.

Les meir om Elin her;

Elin Furubotn , er kvinnen bak fjorårets store slager ”Så lett det kan ver”, som hun synger i duett med Morten Abel. Sjekk:VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=IunEhvanXyU

Tekstene er inspirert av hverdagssituasjoner med underfundige betraktninger iblandet humor og alvor, og hun har blitt sammenlignet med artister som Tønes eller Cornelius Vreeswijk. Hun synger om mormoren sin som ble 100 år og som likevel hadde barnet i seg og var ”Ei Jente” hele livet, om tenåringssønnen som nektet henne å spille Karpe Diem på hennes egen bursdag (Det er ikke alt mødre får lov til av tenåringssønnene sine), eller om hvordan vestlendinger takler å høre når noen skryter av dem. Hun mestrer å skape klangfulle og iøynefallende melodier som er lett å få på hjernen, og flere av Furubotn`sanger har fått mye spilletid på NRK P1. Furubotns musikk befinner seg i landskapet mellom singer/songwriter, vise/jazz og på hennes forrige kritiker-roste album fargelegges låtene av 17 musikere fra Stavanger Symfoniorkester.

Elin er tekstforfatter, komponist og spiller selv gitar og hennes smittende spilleglede trollbinder publikum.

ANMELDELSER :

-“Personleg og fengande. Elin trollbatt publikum med sine viser.” (Tysvær Bygdablad)

Terningkast 5: Stavanger Aftenblad: «Dette er noe av det mest vellykkede en norsk artist har gjort sammen med symfonikere»

Terningkast 5: Dagbladet, «Nært nok og flott arrangert»

Terningkast 5: Fædrelandsvennen, «Her er ti varme og nære hverdagsskildringer full av farge, glede og gode tanker»

Terningkast 5: NRK P1, Norsk på Norsk, «Imponerende vakkert. Dette har blitt et særdeles vellykket samarbeid med Stavanger Symfoniorkester, og her er det rett og slett mye vakker musikk og fin tekst»

Haugesunds Avis : «Friskt og melodiøst. Elin Furubotn kom moden og voksen platebransjen. Ikke negativt det, tvert imot.»

Terningkast 5: Dagsavisen: Hun har funnet en standhaftighet I eget materiale som understreker det lekne I det alvorlige og det uryddige I det pyntelige”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *